Jänijärven Seudun Suojeluyhdistys ry

Hankkeet

Kokonaisvaltainen hankeasioiden hoito hallituksessa kuuluu Esko Lepänkosken vastuualueeseen.


Päivitys 14.04.2019:


30.03.2019 pidetyn Metsäkeskuksen maanomistajakokouksen satoa:

Muistio.

Kokouksen muistio. 30.03.2019 Kaukjärven koulu.


Jänijärven ja Heinijärven valuma-alueen kunnostustoimet ja toimien vaikutusten seuranta sekä Saloistenjärven ennallistamishanke. Jouko Elomaa (Heinijärven suojeluyhdistys) ja Esko Lepänkoski (Jänijärven seudun suojeluyhdistys).

Esitys tehdyistä kunnostustoimista.


Forssan Lehti julkaisi 08.04.2019 artikkelin kokouksen perusteella. Kuvassa esitelmän pitää Olli Lukanniemi, Suomen Metsäkeskus.

Forssan Lehti Olli


Jatkohanke "Pohjois-Tammelan vesistötutkimus ja ympäristökasvatushankkeelle"

Hallitus on päättänyt hakea hankeavustusta LounaPlussalta seuraavalle "Reitistö" hankkeelle. Hanke sisältäisi seuraavia asioita:

1. Opastetauluihin lisätään QR-koodit, jotka avaavat tiedoston, joka kertoo Jänijärven, Heinijärven ja Saloistenjärven ympäristössä tehdyistä vesiensuojeluhankkeista. Tiedostossa avautuu koko reitti karttapohjalle sekä kuvamateriaalia droneilla kuvattuna. Toteutus olisi kesä 2019 + talvi 2020.

2. Patikointipolun rakentaminen Kärjensuon puolelle järveä, jolloin pääsee kiertämään järven ympäri ja Kärjensuolle sekä lisäksi rakennetaan venelaituri Kärjensuon puoleiselle rannalle. Toteutus olisi 2019 - 2021.

3. Lempääntielle kyltti "VARO HEVOSIA JA IHMISIÄ", koska tiellä liikkuu ratsastajia.


TIETOJA PÄÄTTYVÄSTÄ, PÄÄTTYNEISTÄ HANKKEISTA


Päivitys 19.03.2017:

"Pohjois-Tammelan vesistötutkimus ja ympäristökasvatushankkeen" seurantatutkimus on käynnistymässä. Ohessa linkki päivitettyyn tilannekatsaukseen.

Tilannekatsaus 16.03.2017..


Päivitys 15.09.2016:


rannalla

14.09.2016 järjestettiin Saloistenjärven uimarannalla suunnittelukatselmus. Forssan Lehden toimittaja ja valokuvaaja olivat myös paikalla ja uutinen vesistötutkimus- ja kunnostushankkeista oli Forssan Lehdessä 15.09.2016. Uutisen voit lukea Heinijärven Suojelu ry:n kotisivujen kautta.

Katselmuksen muistio..

"Pohjois-Tammelan vesistötutkimus ja ympäristökasvatushankkeen" rahoituspäätös on saatu 12.09.2016 (päätös n:o 107566). Hankeaika päättyy 31.08.2019. On myös suullinen lupaus että "Saloistenjärven erämaauimarannan kunnostushankkeelle" saadaan rahoituspäätös lähiaikoina, joten hankkeet käynnistyvät syksyn aikana.

Pohjois-Tammelan vesistötutkimus ja ympäristökasvatushanke, tukipäätös..


Päivitys 15.07.2016:

Allaolevissa linkeissä on "Saloistenjärvi hankkeen" LounaPlussalle jätetyt viralliset hankehakemukset.

Saloistenjärven erämaauimarannan kunnostus hanke..

Pohjois-Tammelan vesistötutkimus ja ympäristökasvatus hanke.

Saloistenjärvi löytyy oheiselta karttalehdeltä. Kohde pohjoisrannalla.


Linkki Tammelan vesistöjen kunnostushankkeiden Facebook sivuille:

Kuvia Pohjois Tammelan vesistöjen kunnostushankkeista


Vuonna 2011 keskeisin hanke tulee olemaan järven keskiveden nosto. Ratkaistavana on vedennostoluvan hakija ja padon rakennuspaikka. Hyöty- ja haittalaskelmiin voi tutustua dokumentissa Jäni- ja Heinijärven vedenkorkeuden nosto / Esiselvitys